Selecteer hiernaast de onderwerpen en aandoeningen die voor u van belang zijn. Deze selectie neemt u mee in de Hoornvlieswijzer.

♦ Wanneer u ‘Acanthamoebe en mantelzorg’ selecteert, kunt u het verhaal bekijken van Jolanda die vertelt over de zorg voor haar partner Eric die acantamoebe heeft.

♦ Wanneer u 'Downsyndroom en Keratoconus' selecteert, kunt u de verhalen bekijken van Bob en Roel, als verteld door hun moeders. Ga verder

OnderwerpenAandoeningen


 1. Uitleg Hoornvlieswijzer

  Je bent nu op de pagina ‘Onderwerpen en aandoeningen’. Als je uitleg wilt over deze pagina, klik dan op ‘start’.`

  Als je geen uitleg wilt, klik dan op het kruisje rechtsboven in dit vakje. Je kunt altijd later nog uitleg krijgen. Klik dan rechtsboven op de knop 'uitleg Hoornvlieswijzer'.

  Start 1/7
 2. Onderwerpen en aandoeningen

  Op deze pagina selecteer je de onderwerpen en de aandoeningen die voor jou interessant zijn. Kies er niet te veel! Als je bv. 3 onderwerpen uitkiest en 3 aandoeningen, dan blijft het overzichtelijk. Je kunt later altijd nog andere onderwerpen en aandoeningen uitkiezen.

 3. Uw keuze

  De onderwerpen en aandoeningen die je hebt gekozen worden links in het menu gezet. Zo kun je zien wat je hebt gekozen.

 4. Informatiebladen

  Als je op 'Informatiebladen' klikt, kom je op een pagina met een kort-en-bondige uitleg over de aandoeningen die in de Hoornvlieswijzer aan de orde komen, en enkele behandelvormen.

  Bovendien vind je hier een serie interessante Cornea Magazines die door de Hoornvlies-patiëntenvereniging zijn gepubliceerd.

 5. Voorlichtingsfilms

  Als je op ‘Voorlichtingsfilms’ klikt, kom je op een pagina met korte, doch leerzame voorlichtingsfilms over hoornvliestransplantaties en overige behandelingen bij hoornvliesaandoeningen.

 6. Trefwoorden

  Als je op 'Trefwoorden' klikt, kom je op een pagina waar je trefwoorden vindt die verwijzen naar video's uit de Hoornvlieswijzer. Wanneer je een bepaald trefwoord aanklikt, krijg je een overzicht van alle video's waarin dit trefwoord voorkomt.

 7. Ga verder

  Klik op 'Ga verder' als je klaar bent met het kiezen van onderwerpen en aandoeningen. Je gaat dan naar de pagina waar je de video's kunt bekijken over de onderwerpen en aandoeningen die je hebt gekozen.